Tasty Nilou's

Tasty Nilou's: oktober 2011

20 oktober 2011

Halloooooweeeeen.......Cupcakes!

31 oktober is het officiceel Halloween en in foodieland zijn de meeste foodliefhebbers creatief aan de slag gegaan met de Halloween thema. Ook al ´vier´ je geen Halloween als je kids hebt, is het gewoon leuk :-) Ter inspiratie de volgende foto's met recept en ook al zal je ze niet maken, zeg nou zelf die plaatjes alleen al zijn zo leuk om naar te kijken, toch?


Zo schattig en zo simpel, maar toch creatief! 

Owl Oreo Cupcakes for Halloween

Klik op "Meer lezen" voor de overige 12 cupcakes, maar wacht, voordat je klikt, durf je het wel aan om de overige 12 griezelige cupcakes te bekijken??? MUAHAHAHAHHAHAHA (sorry kon het niet laten MUAHAHAHHAH)
Meer lezen »

Labels:

Kokosolie versus Amlaolie

Zoals ik in mijn vorig bericht "Haardilemma - the quest for beautiful shiny hair" aangaf, zou ik mijn haar supergoed verzorgen met olie zodat mijn haar ook op latere leeftijd goed eruit ziet. Haar is eigenlijk dood, en heeft dus 'moisturizing components' nodig en welk ander natuurlijk middel houdt het haar in balans? Olie en met name kokosolie of amlaolie. Ik heb vorige week mijn haar ingesmeerd met kokos en amlaolie. Klik op "Meer lezen" voor mijn review met foto's!

Meer lezen »

Labels: , , ,

16 oktober 2011

Sieraden onder een tientje - Lumidi.nl

Zoals ik in mijn vorige bericht al aankondigde zou ik een bericht plaatsen over de sieraden die ik bij Lumidi.nl heb gekocht. De oorbellen en ringen die ik heb gekozen vond ik (natuurlijk) de allerleukste van de website. Moet je nagaan dat ik 5 items had gekocht voor 9,96 zonder verzendkosten (en ook deze sieraden waren in de aanbieding op Lumidi.nl), dat maak ik niet vaak mee en dat vind ik dus blogwaardig! Als je oorbellen bij bijvoorbeeld Accessorize zou kopen, dan ben je veel meer geld kwijt + reistijd. De bestelling heb ik echt supersnel ontvangen (in mijn brievenbus). Enige nadeel is dat de mail van Lumidi in je spambox terecht komt, maar gelukkig wordt dit goed teruggekoppeld zodat misverstanden voorkomen worden. De sieraden van Lumidi zijn bijna allemaal met de hand gemaakt en met liefde (zoals dat op de website staat vermeld). En boy, die liefde kun je terug zien in de onderstaande plaatjes (klik op ""Meer lezen").
Meer lezen »

Labels: ,

15 oktober 2011

Mijn H&M bestelling - van de sales collectie

Ik ben een echte salesgirl, niet dat ik het leuk vind om te verkopen, maar vind het een echte sport om leuke spulletjes voor zo cheap mogelijk te spotten en te kopen, dat geeft me echt een triomfantelijk gevoel. Ik wil sparen, maar niet ten koste van mijn liefde voor kleding/sieraden, what's a girl supposed to do? Dan ga je snuffelen in de sales sectie. Deze maand heb ik 49,71 uitgegeven aan kleding en sieraden :D I am so proud of myself :D  Wil je zien welke kleding ik heb gekocht? Klik dan op "Meer lezen".
Meer lezen »

Labels:

14 oktober 2011

Kaneel swirl brood

Ik kan echt zooo blij worden van een recept he? Nee, effe serieus, ik kan echt SUPERBLIJ worden van een recept, zo ook met dit recept. Terwijl ik dit recept bekeek, zat ik echt met een BIG smile achter de pc en grote ogen naar de afbeeldingen van dit heerlijk recept te kijken. Ik hou echt van kaneel, de heerlijke geur, die heerlijke huiselijke geur dat zo je neus binnen dringt en een warm gevoel geeft en niet te vergeten de heerlijke smaak gecombineerd met wat bruine suiker:
HE-AV-EN-LY..... Kaneel is de enige specerij die mij dit gevoel kan geven. Ik had al een keer kaneelbroodjes gemaakt en dit was echt zo een succes (zal dat recept binnenkort plaatsen). Vandaar dat ik gewoon zeker weet dat dit recept (zie plaatje links) ook in de smaak zal vallen. De stappen worden in het recept stap voor stap met foto's weergegeven, I just love that! Zo weet je tijdens het voorbereiden dat je het tenminste goed doet. Dit recept heb ik helaas niet zelf uitgeprobeerd, ondanks een druk weekend in het verschiet, zal ik toch tijd maken om dit heerlijk recept uit te proberen, I just have 2! Come on, cinnamon? Dit weekend moet ik gewoon mijn cinnamonshot naar binnen krijgen. Ik wilde het recept alvast delen, ook al heb ik het zelf niet uitgeprobeerd. Hierbij het recept: Cinnamon Swirl Bread

Have a great weekend, gals!

Labels: , ,

12 oktober 2011

Haardilemma - the quest for beautiful shiny hair

Vroeger kon ik opstaan mijn haar wassen en zonder iets aan mijn haar te doen zo uit huis. Sindsdien is mijn haar niet meer bouncy, shiny and easy maintenance, zeg maar. Ik had mooi dik haar. Nu is dit helemaal veranderd, wellicht ook door mijn 'bad perm' 4 jaar terug, mijn extreme haaruitval 2 maanden terug (gelukkig nu gestopt) en het feit dat ik er niet jonger op word, hebben de nodige tol geëist 
van mijn haar. Nu had ik ook nog eens dat mijn fohn van 'ik weet niet meer hoeveel jaar oud die is' niet meer goed werkt. Ik fohn mijn haar altijd met de koeltestand van de fohn met zo een speciaal knopje op de fohn. De warmtestanden gebruik ik nooit, maar omdat mijn fohn kapot is, geeft de ooit koeltestand nu meer warmere lucht dan normaal, ook dit kon ik aan mijn haar merken. Mijn haar kan echt niet tegen hitte en zeker niet tegen de hitte van de stijltang (maar goed ook). Eigenlijk heb ik een fohn nodig, die alleen maar de koeltestand heeft en geen warmtestanden, dan zou ik niet steeds die koelteknop in te hoeven drukken terwijl ik met de andere hand bezig ben met de borstel... He, nu mijn frustratie wat dat betreft ook is geuit terug naar de kern van dit artikel: the quest for beautiful shiny hair. Klik op "Meer lezen" !Warning dit artikel is best lang!
Meer lezen »

Labels: ,

11 oktober 2011

Beauty van de week: Amerie

Love the eye makeup!
Het is alweer een tijd terug dat ik de vorige beauty van de week heb behandeld *shame on me dat het zo lang duurt voordat de volgende beauty aan de beurt is, ha*. Vorige keer had ik Zoe Saldana onder de loep genomen, deze keer R&B artiest Amerie. Amerie is de laatste tijd out of the picture en dit vind ik zelf zonde, want ze zingt goed (aparte stijl). Klik op "Meer lezen" voor meer foto's en weetjes.
Meer lezen »

Labels: , ,

10 oktober 2011

Allochtonen my view

Terwijl ik de titel van deze blog intik, moet ik mijn lach toch een beetje inhouden: ben zoooo benieuwd wat jullie van dit artikel vinden... Het lijkt wel alsof ik al mijn uitspattingen op mijn blog plaats, ach maakt het allemaal ook weer wat levendiger, niet? Zelf ben ik allochtoon, ik ben half Surinaams (hindoestaans) en half Brits Guyanees (hindoestaans). Mijn moeder is dus Engelstalig en ik beheerste de taal op vroege leeftijd al want ik moest communiceren met mijn moeders familie. Thuis praten we nooit hindoestaans en dus spreek en versta ik ook geen hindoestaans. Wat ik wel versta is 'neger engels', dit is zeg maar de taal dat elke Surinamer in Suriname spreekt. Neger engels is eigenlijk een mix van Nederlands en Engels en waarschijnlijk nog een taal, maar dat weet ik niet zeker. Wat ik zo mooi vind van Suriname is dat er zoveel verschillende bevolkingsgroepen wonen en toch kan iedereen met elkaar opschieten, en persoonlijk vind ik dit integratie zoals het hoort. Suriname heeft allang door hoe integratie in elkaar zit, Nederland kan daar wat van leren. Zoals ik al zei verschillende bevolkingsgroepen leven in Suriname Javaans, Chinees, Creools, Hindoestaans, Braziliaans, Portugees, Indianen en nog veel meer! Al deze bevolkingsgroepen kunnen met elkaar communiceren in het neger engels en leven ook vredig met elkaar. Zelfs met suikerfeest dat een feest voor moslims is, is in Suriname een nationale feestdag. Waarom is integratie dan zo moeilijk in Nederland terwijl integratie in een minder ontwikkeld land als Suriname feilloos lijkt te gaan?

Nu ik het toch over integratie heb, wil ik het hebben over de verschillende bevolkingsgroepen hier in Nederland. Wat ik nu vertel is natuurlijk mijn mening en niet iedereen hoeft zo te zijn, ik generaliseer natuurlijk heel erg, maar: Chinezen die gaan alleen om met elkaar en leven echt in hun eigen wereld. Zelfde geldt eigenlijk ook voor de Antillianen/Arubanen die gaan het liefst ook met elkaar om en dan in hun eigen taal lekker roddelen over anderen en anderen uitlachen dat is de taak van de Antillianen en Arubanen en durf ik dit te zegggen? Ze zijn ook best lui, ze zullen zeker niet haantje de voorste zijn. En dan de Hindoestanen, Marokkanen, Turken en Iraniërs: uiterlijk vertoon is het allerbelangrijkste en ze zijn best arrogant in de zin van I'm all that and I want you to see that by the way I walk. Terwijl ik vind dat dit misplaatste arrogantie is, je bent nog zo jong en nu al arrogant? De meeste jongeren hebben niet eens iets bereikt en dan hebben ze al zo een arrogante houding. Ik erger me hieraan zo erg, en ik vraag me af of ik nou de enige ben? Nu wil ik niet zeggen dat Nederlanders ow zo perfect zijn, want ook zij zijn niet perfect: lekker aardig doen in je gezicht en achter je rug, ja je weet wel (eigenlijk doet iedereen dit, haha). Zo heeft elke bevolkingsgroep wel iets en niemand is perfect, maar ik vind toch wel dat die arrogantie nergens voor nodig is. So, drop that arrogance and just be normal? Gewoon normaal? We zijn allemaal mens, met dezelfde behoeften, zelfde verlangens en uiteindelijk willen we allemaal gewoon gelukkig zijn. En gelukkig zijn bereik je niet door arrogantie, heb ik gelijk of bekijk ik het nu wel heel erg zwart/wit?

Labels:

09 oktober 2011

Healthy Junkfood - Crunchy Kipvleugels uit de oven

Foto van fussfreecooking.com
Dit recept heb ik tot nu toe 3 keer gemaakt, veels te weinig want deze crunchy kipvleugels zijn verantwoord lekker en gezond in tegenstelling tot KFC kip dat in liters olie gebakken wordt. De vraag is, hoe krijg je nu kip krokant in de oven? Het geheim ligt in het recept van blogster "Fuss Free Cooking". Bekijk mijn review en foto's van de crunchy kipvleugels.

De voorbereidingen heeft mij een half uur gekost (thanks 2 dad, hij had de kip al schoongemaakt en gewassen voor mij :D).  Dus in die half uur het volgende gedaan:

  • kip dompelen in bloem
  • selderij fijn snijden
  • cornflakes fijn maken
  • crunchy mix mixen met paneermeel en nog meer zie recept
  • kip dompelen in ei
  • kip vervolgens dompelen in crunchy mix 
Na een kwartier moet de kip de oven uit, om wat olie erover te drizzlen en daarna moest het volgens het recept 20 minuten in de oven. Ik heb 10 minuten extra gedaan dus 30 minuten, desondanks waren de vleugels erg mals (ik hou persoonlijk van een stevige beet). Note to myself: volgende keer 10 minuten extra in de oven dus geen 30 minuten maar 40 minuten. Mijn resultaat:

Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding

Ik was vergeten de geraspte kaas (50 gr) door de cruncymix te doen, dus had ik de kaas snel erop gestrooid na het kwartiertje voordat ik de olie ging drizzlen, vandaar dat je wat gesmolten kaas ziet. 
Al met al had ik na een uur gezonde lekkere 'junkfood' op mijn bord!
Het recept dat ik heb gebruikt: NQN’s Crunchy Southern “Deep Fried” Chicken

Labels:

Beautytip: karnemelk

2 maanden terug, kreeg ik een telefoontje van mijn vriendin L. Zij belde mij speciaal op, omdat zij via de tv een gezondheidsprogramma zag, waarin DIY middeltjes werden vergeleken met dure cremetjes. Bleek dat karnemelk erg goed is tegen rimpels. Sindsdien heb ik karnemelk elk dag 2 maanden lang trouw op mijn gezicht gesmeerd. Klik op "Meer lezen" voor mijn ervaring met karnemelk.
Meer lezen »

Labels: , ,

06 oktober 2011

Herfstrecepten!

Dit bericht wilde ik al zo lang plaatsen, al 2 weken terug om precies te zijn. Echter voelde het voor mij als fake aan om dan een bericht over herfst te plaatsen aangezien het nog steeds zomerweer was... Vandaag kan ik officieel dit herfstbericht plaatsen want vandaag is het overduidelijk herfstweer (wind en regenbuien)! Bij deze welkom herfst :-) We hebben lang op je moeten wachten, maar eindelijk ben je er. Dan nu naar de kern van mijn herfstbericht namelijk herfstrecepten! De afgelopen weken zijn foodbloggers druk in de weer geweest met een typische herfstgroente, namelijk de pompoen (pumpkin). De recepten die ik heb gezien, zien er niet alleen yummielicious uit, maar zijn ook verbazingwekkend verrassend, meer in de zin van "huh kun je dat ook maken met pompoen?". Deze recepten wil ik dan ook graag delen. Voor deze herfstspecial niet de gebruikelijke 10 recepten maar 17 heerlijke recepten. Klik op "Meer lezen" om ze allemaal te bekijken.
Meer lezen »

Labels:

04 oktober 2011

Overcoming obstacles - part 2 final

Ik wil echt, maar dan ook echt niet overkomen als een zielepiet door mijn verhaal in part 1. Het enige wat ik wil uitleggen is dat negatieve gebeurtenissen tijdens de tienerjaren zware consequenties met zich mee brengen later in het leven als volwassene. Wat ik mee heb meegemaakt is natuurlijk niets vergeleken met misbruik of mishandeling die anderen hebben meegemaakt. Ik vind het ook niet verwonderlijk dat mensen door hun jeugdtrauma's ook verslaafd raken aan drugs bijvoorbeeld. Het is werkelijk waar ongelooflijk, hoe een mens zich kan vasthouden (lees: vastbijten) in het verleden, ik ben het bewijs voor mezelf. Klik op "Meer lezen" voor de rest van mijn verhaal.
Meer lezen »

Labels:

Inspiratiefoto's:10 verschillende kledingstijlen - deel 9

Als we Elsevier.nl mogen geloven dan wordt het vanaf aanstaande donderdag al 14 graden! Yep, binnen een week van 26 naar 14 graden. De onderstaande foto's beginnen en eindigen met een herfstlook en tussenin een middenweg van herfst en zomer. De foto's zijn afkomstig van www.lookbook.nu:

Schattig jurkje, niet?

Deze foto is te mooi, lijkt net een schilderij...de combinatie is ook erg farmgirl/vintage/cute

Klik op "Meer lezen" voor de overige 8 inspiratie outfits
Meer lezen »

Labels: ,

03 oktober 2011

Kokosnootje.... je blijft me verbazen!

Net nadat ik dacht dat ik alles van de kokosnoot wist namelijk, kokosmelk, kokosolie, gedroogde kokos en kokoswater. Blijkt nu dat er ook kokosmeel bestaat! Je leest het goed KOKOSMEEL, wat is het en wat kun je ermee? Ten eerste is kokosmeel glutenvrij,  ten tweede heeft het een hoge vezelgehalte, ten derde een lage glycemische index (hierdoor gaat je bloedsuikerspiegel niet omhoog en dat is juist goed) en ten vierde het bevat superveel proteïne. Daarnaast wordt beweerd dat kokosmeel goed is voor mensen die willen afvallen, ik ga hier verder niet op in, maar deze link bevat meer info erover: managing weight coconut flour. En nu de fun part :D  Een aantal heerlijke recepten met kokosmeel, om je vingers erbij af te likken. Klik op "Meer lezen" voor 8 (zoete) recepten die je kunt maken met kokosmeel!
Meer lezen »

Labels: , ,

Review bag in bag

Naar aanleiding van mijn eerdere blogpost namelijk de bag in bag, die ik in augustus heb gekocht bij de Kruidvat, heb ik besloten (een maand later) een review te plaatsen. In deze review plaatjes van de bag in bag tas zelf en laat ik zien hoe de bag in bag eruit ziet in twee verschillende tassen. Als je op de afbeeldingen klikt dan worden deze groter.

De bag in bag voor en achterkant 
Het roze tasje dat erbij bungelt (links en rechts) is van de Trekpleister en is een boodschappentasje, enorm handig. Als je klaar bent met het ruimen van de boodschappen vouw je het tasje weer op in het bijbehorende tasje. Zo heb je altijd een extra tasje voor tijdens het boodschappen. Heb het tasje al een aantal keren gebruikt en het is erg handig, if I do say so myself :P

Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe de bag in bag eruit ziet in mijn tas. Deze tas lijkt niet zo groot op de foto, maar het is een hele diepe tas. Veel mensen die mijn tas voor het eerst zien, zeggen dan ook vaak "wat een grote tas", hahaha. Zoals je ziet, neemt de bag in bag tas wel wat ruimte in, maar er is nog wat ruimte over (zie rechterplaatje rechts): 


Nu heb ik een nieuwe tas (Accessorize), die kleiner is en dan ziet de bag in bag er zo uit:


Er is nog steeds wat ruimte over zoals je kunt zien
Persoonlijk vind ik de bag in bag erg handig, ik kan er alles in kwijt en kan met gemak van tas wisselen zonder dat ik spullen vergeet over te zetten. Vind jij het ook handig of onzin? Let me know :-)

Labels:

02 oktober 2011

Budget blousjes onder de 10 euro

I love sale en vooral als de sale online is (lees: minder moeite doen voor shoppen). De onderstaande 13 blousjes zijn van H&M Sale en zijn onder de 10 euro!!! Ik heb het even berekend voor je, stel he, stel dat je alle 13 blousjes zou kopen, dan kom je uit op €83,85. Nou, dat vind ik echt wel te doen voor 13 blousjes! De blousjes zijn wel erg zomers, maar hey in de herfst kun je ze nog steeds gebruiken door te kleden in laagjes, je weet wel layered clothing ;) Voor de overige 13 blousjes klik op "Meer lezen":

3,95 


9,95


7,45

9,95
Meer lezen »

Labels: ,

Waking up early - vroeg opstaan

Vroeg opstaan is voor mij altijd een uitdaging (waarschijnlijk omdat ik al jaren lang gewend ben om de snooze knop tig keren uit te doen voordat ik echt opsta?). Vroeg betekent voor mij echt VROEG, dan wil ik zo rond een uur of 4 's morgens opstaan. Waarom? Omdat ik zoveel dingen wil doen waardoor het lijkt alsof de dag uit niet genoeg uren bestaat. Daarnaast brengt het vroeg opstaan allerlei voordelen met zich mee. Klik op "Meer lezen" om te lezen wat ik nu precies bedoel.
Meer lezen »

Labels: